Skip to content
Kezdőlap » Blog » Nyári feltöltődés

Nyári feltöltődés

A nyár a feltöltődés időszaka. Ezért a nyárra ebben a bejegyzésben inspirációs anyagokat töltünk fel Nektek. Olyan anyagokat, amik az értékrendünket, dobozon kívüli gondolkodásunkat, szemléletmódunkat befolyásolják. Reméljük Ti is tudtok töltődni belőlük. Szeptembertől új, izgalmas munkahelyi szakmai titkokkal jövünk, amik segítségével Ti is máshogy láthatjátok majd a munkahelyetek működését, energetikáját! Jó munkát, és kellemes töltődést kívánunk a nyárra! Work for Humans csapata

Voltatok már szabadságon? A nyár a feltöltődés ideje! Remélem mindenki kihasználja a lehetőséget, és nem rontjuk tovább a statisztikát a ki nem vett szabadságok tekintetében. És hogy a nyaralás tényleg feltöltődéssel járjon, néhány dolgot érdemes megfogadni Shawn Achor-nak a boldogság-feltöltődés-teljesítmény összefüggésében végzett kutatásaiból. Íme a HBR-en megjelent e témában írt cikke: The data driven case for vacation? Indulás!

Kép

Az internet használata képes lerombolni azokat az emberi, mentális képességeket, amikre manapság a legnagyobb szüksége lenne a szellemi munkát is végző munkavállalóknak? Mi történik akkor, ha pont a használt IT-technológia az, ami szembemegy a munkavállalói elvárásokkal? Az információéhség csillapítása a kreatív, kritikus, reflektív gondolkodást háttérbe szoríthatja? Nicholas Carr elgondolkodtató előadása rávilágít az összefüggésekre:

Nicholas Carr – What the Internet is Doing to Our Brains
link:

A második agy. Nagyon érdekes kérdés, hogy befolyásolja a táplálkozás a teljesítményünket, sőt akár az érzelmeinket, idegrendszerünk általános állapotát. A tudomány új felfedezései alapján a bélidegrendszer a második agyunk. Sokkal többmindenre képes, mint gondoltuk. Egyénként, vezetőként mit gondolsz a táplálkozás fontosságáról a munkahelyen? Hogy étkeznek nálatok a munkavállalók? Milyen lehetőségeik vannak? És, hogy mindez mit okoz a munkahelyi összteljesítményben egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Őszi szakértői cikksorozatunk a témát részletesen is kifejti majd, hiszen mind a szellemi, mind a fizikai munkavégzés alapvető erőforrásáról beszélünk. Addig is hallgassátok meg, mit mesél a testünk fantasztikus működéséről egy biológus:

Ruairi Robertson TEDTalk: Food for thought: How your belly controls your brain
link:

Test-elme rendszerek. Hogy hat a testtartásod pl. a hormonrendszeredre, az önbecsülésedre, a belső monológod hangvételére? A fizikai testünk állapota erősen összefügg a mentális egészségünkkel. Figyelj a testedre, jelzéseire, testtudatosságod fejlesztésével alakítsd életed, jól-léted! Ahogy azt már sokszor hallhattátok tőlünk a programjainkon: mi mind gerinces emberek vagyunk, gerincünk állapota-az összekötő szervünk kihat a test és elme közötti folyamatok egyensúlyára. Szóval húzd ki magad, légy egyenes!

Amy Cuddy: Your body language shapes who you are

A kíváncsiság éltető erő. Malcolm Gladwell minden munkája, egyedi nézőpontján keresztül a dobozon kívüli gondokodásra motivál minket. Most kezdődött a Revisionist History 2. évadja. Halgassatok bele! kb 35 perces, igazán érdekes podcastokat hallhattok.