Skip to content
Kezdőlap » Blog » Vállalati energia-merről ered?

Vállalati energia-merről ered?

A ti vállalatotoknál is gondot okoz, illetve visszaveti a működést a nem megfelelő hozzá-ÁLLÁS, maga-TARTÁS, ki-TARTÁS, vagy esetleg az állóképesség, a gyorsaság, a rugalmasság, az energikusság hiánya? Észrevettétek a fizikai állapotra utaló kifejezéseket? 

Kép forrása

Az egészséges működés mielőtt betegségbe fordul széles skálán képes mozogni. Az egészségi állapot pedig egyenesen arányos a munkaképességgel, a teljesítménnyel. Akár szellemi, akár fizikai munkavégzésről van szó.

Amire a vállalatok „vágynak” az a maximum, vagy jó esetben az elérhető optimum; fizikai kifejezésekkel élve: gyorsaság, hatékonyság, rugalmasság, tettrekészség, erő, ütőképesség, ráadásul nemcsak egyéni szinten, hanem csapatban, hatványozva az erőket. Ehhez viszont az egészségi állapot(1) – munkaképesség(2) – teljesítmény(3) összefüggést az 1. tényező befolyásolásával érdemes kezdeni. Nem elég a sor utolsó elemét, azaz a teljesítménymutatókat hangsúlyozni. Az embereket képessé kell tenni a munkahelyi teljesítményre.

Milyen eszközöket használtok a munkavállalói potenciál javítására, optimalizálására? Készíthettek egy nagyon egyszerű táblázatot annak érdekében, hogy egyensúlyba kerüljenek a problémák és a megoldások (bárhogy is hívják épp őket: wellness, selfness, well-being, egészségfejlesztési, egészségvédelmi programok).

Mik a vállalati célok? Ehhez, hogy tesszük képessé az embereket? A célok elérésében az emberi erőforrás oldalon milyen problémák akadályozzák, vagy lassítják a folyamatokat (felmértétek, kimutathatóak?)? Ezeket társítsátok hozzá a jelenleg alkalmazott megoldásokhoz, juttatásokhoz, hogy lássátok valóban azon dolgoztok-e a humán munkaERŐ oldalon, amire szükség van. És ne felejtsétek el az időfaktort sem! Mi emberek nem exponenciálisan változunk, így a fejlődés jól megtervezett, és megfelelő mennyiségben adagolt folyamatosságot kíván.

Pár hónap alatt összhangba lehet hozni, legalább az operatív tervek szintjén az emberi potenciál fejlesztésének folyamatát. Ha szeretnétek ebben szakmai segítséget, keressetek minket bizalommal! contact@workforhumans.com